How to add RAK811 Arduino library to Arduino IDE?



  • On this question, we provided a document to you:RAK811 Arduino Library Use Guide.pdf
    If you have any questions, please let me know here.



  • do u have a schema how to connect the rak811 to the arduino? with a sample script



  • @takka id like to know this as well, any news on this?

    i set the jumpers correct as far as i know and when i run the supplied code the debugserial just prints this:

    .........
    ERROR-1<CR><LF>
    you set Working mode is OK!<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    OK2.0.2.2<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    OK2.0.2.2<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OK2.0.2.2<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    you set Working mode is OK!<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    <CR><LF>
    you set Working mode is OK!<CR><LF>
    <CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    you set Working mode is OK!<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OK2.0.2.2<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OK2.0.2.2<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    you set Working mode is OK!<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    <CR><LF>
    OK2.0.2.2<CR><LF>
    you set Working mode is OK!<CR><LF>
    OK2.0.2.2<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    ERROR-1<CR><LF>
    OKEU868<CR><LF>
    you set Working mode is OK!<CR><LF>
    ......
    etc. etc. it gets stuck!



  • You described how to add the library to Arduino IDE but I'm unable to add the board. Which board have I to choose and where can I download it?



  • HI! I am actually working with the library for arduino of RAK811 modem, for second band of us915 frecuency and ABP mode. The module works fine; but i have some doubs about "fCnt". The fCnt that i receive is always on "0". I think that maybe one of the next commands maybe restart the counter:
    1- RAKLoRa.sendRawCommand("at+mode=0")
    2- at+set_config=dev_addr:" + DevAddr + "&nwks_key:" + NwkSKey + "&apps_key:" + AppSKey?
    3-RAKLoRa.rk_joinLoRaNetwork(JOIN_MODE)?
    4-RAKLoRa.sendRawCommand("at+get_config=dev_eui")
    can you tellme wich are?


Log in to reply
 

Looks like your connection to RAK Support Center was lost, please wait while we try to reconnect.