RAK831 - failed to start monitor service



  • Hey gang.

    I'm new to all of this. I've assembled a RAK831 board from CH2i with a Raspberry Pi zero and a RAKWireless gateway card.

    I'm following the instructions from here:
    https://github.com/ch2i/LoraGW-Setup

    All has gone well right up until the end of running the 2_Setup.sh setup script. It ends with the following:

    inBuild & Installation Completed.
    forwarder is located at /opt/loragw/poly_pkt_fwd

    Do you want this forwarder to be run instead
    kersing mp_pkt_fwd? [y/N] n
    ./2_Setup.sh: line 420: cd: /home/loragw/LoraGW-Setup: No such file or directory
    cp: cannot stat './oled.py': No such file or directory
    cp: cannot stat './monitor-ws2812.py': No such file or directory
    cp: cannot stat './monitor-gpio.py': No such file or directory
    cp: cannot stat './monitor.service': No such file or directory
    cp: cannot stat './oled.service': No such file or directory
    cp: cannot stat 'start.sh': No such file or directory
    python: can't open file 'set_config.py': [Errno 2] No such file or directory
    mv: cannot stat 'global_conf.json': No such file or directory
    cp: cannot stat './loragw.service': No such file or directory
    Failed to enable unit: File loragw.service: No such file or directory
    Failed to start loragw.service: Unit loragw.service not found.

    all done, please check service running log with
    sudo journalctl -f -u loragw.service
    monitor service enabled!
    Failed to enable unit: File monitor.service: No such file or directory
    Failed to start monitor.service: Unit monitor.service not found.

    I can see that the monitor service isn't working but I don't know why. Also, the gateway doesn't appear as active on TTN.

    What am I doing wrong?

    Thank you.


Log in to reply
 

Looks like your connection to RAK Support Center was lost, please wait while we try to reconnect.