Lorawan starter kit RAK 831 AS 923



  • @leopold Hi. Yeah I also had tried removing all software including RealTerm and closing all ports and then try. It still used to give error. I also wondered about erasing all, but was not sure if it would erase some required files not included in the upgrade. I will try erasing as you have mentioned and I ll update you. Mean time could you tell me why the GREEN LED, stopped flashing on power - on ?



  • @leopold Hi, Still gives flash error. I tried erasing using method 1 and method 2. For method 2, it gives a different error message. " Device is read protected".
    I tried multiple times, but same result. Also the "Flash Loader Demonstrator" does'nt read the device at first attempt. Have to keep on trying, till it reads the device and goes to the next screen i.e " Target device readable". See attached file for screenshot of error. 0_1544109293830_flash error 2.zip . To reconfirm my steps 1) Jumper connected to VCC C 2) Antennas connected 3 ) no other devices connected or software open ( no conflict) . Using Windows 10 Pro. Other devices (Wisnode 811, 831 ) work correctly and also able detect and flash.



  • 0_1544166638379_config.zip @ssardaHi, I found your picture of error is about read protected.you could try to configure the options in STMFlashLoader Demo.exe Followin the picture below ,you'd better after press reset key on the board and configure it every attempt configuration .0_1544166675251_config.zip 0_1544166689378_config.png



  • @leopold I disabled write protection as you mentioned. Then tried few times to flash it doesnt work. I also tried few times to erase using method 1 and method 2 doesnt work. Only once it was able to successfully erase using method 2 , but then cannot flash binary. Same errors. Please see attached photos0_1544178327896_flash error 3.zip



  • @leopold @fomi Could you also comment/feedback on the GREEN LED ,thats stopped flashing . It supposed to flash when board is power-on. I have mentioned this few times , but hav'nt received any comments on it.



  • @ssarda We have test many times,there's a situation more like your occur error.You could try that out.If that can't handle errors yet ,please detailed error steps to demonstrate that we can help you analyze and deal with the problem.
    0_1544195113949_Suggestion.rar



  • @ssarda About the GREEN LED:After normal startup,when automatic join OTAA the GREEN LED is flashing.Join Successed or Failed the GREEN LED stopped flashing. the RED LED indicate charging battery , the BLUE LED indicate send data by LoRa module. Your occured error feel like cannot normally flash firmware.



  • @leopold Thanks. Tried your suggestions. Tried multiple times. Same result. One of my attempts, it did erase data, but then it could not download data to chip. See error : Fail: Failed to download. 0_1544519963619_flash error 4.zip



  • @leopold When we opened and used the GPS tracker for first few times, the GREEN LED was always flashing. never stopped. And now it doesnt flash at all, since it still run the same code that device was shipped with, it shouldnt have stopped flashing ? From your description, Green LED should be flashing on turning on tracker, but it doesnt.



  • @ssarda Could you please send the screenshot of detailed operation steps together with the firmware? I will test your firmware and operation with your steps, and then help you analyze the reasons.



Looks like your connection to RAK Support Center was lost, please wait while we try to reconnect.