Help with RAK833 EVB Kit Mini PCIe LoRa Gateway SX1301



  • Yesterday arrived the RAK833 EVB Kit Mini PCIe LoRa Gateway SX1301. They work fine, I can power on and test it and everything is ok, but I dont understand:

    • This come with a SD card, but the documentation dont talk about "how to use this".
      *I try to search documentation about how connect RAK833 with open WRT to TTN or cayenne or another server, but I don't find it.
    • Where I can find more information for this product?


  • The use of the 833 and 831 is similar, you can refer to the 831 manual.



  • But, If I want to use a openwrt I have two folders:

    /usr/bin/lora
    /usr/bin/packet_forwarder

    Both has differents app, but if I want to run the concentrator, they started but I dont have connection to ttn servers. I did run the follow commands:

    1.- I change global_conf.json to US frequency 915Hz and ttn servers.
    2.-Run (i modify eth0.2 for the wan connection) ./update_gwid.sh local_conf.json
    3.- I reset pin on folder: /usr/bin/lora/
    ./reset_lgw.sh start
    4.-start concentrator on folder /usr/bin/packet_forwarder
    and run ./lora_pkt_fwd
    5.- The Concentrator start but I dont have any ACK:

    . ##### 2018-07-31 18:21:42 UTC #####
    . ### [UPSTREAM] ###
    . # RF packets received by concentrator: 0
    . # CRC_OK: 0.00%, CRC_FAIL: 0.00%, NO_CRC: 0.00%
    . # RF packets forwarded: 0 (0 bytes)
    . # PUSH_DATA datagrams sent: 1 (111 bytes)
    . # PUSH_DATA acknowledged: 0.00%
    . ### [DOWNSTREAM] ###
    . # PULL_DATA sent: 3 (0.00% acknowledged)
    . # PULL_RESP(onse) datagrams received: 0 (0 bytes)
    . # RF packets sent to concentrator: 0 (0 bytes)
    . # TX errors: 0
    . # BEACON queued: 0
    . # BEACON sent so far: 0
    . # BEACON rejected: 0
    . ### [JIT] ###
    . # SX1301 time (PPS): 302406309
    . src/jitqueue.c:448:jit_print_queue(): INFO: [jit] queue is empty
    . ### [GPS] ###
    . # GPS sync is disabled
    . ##### END #####

    JSON up: {"stat":{"time":"2018-07-31 18:21:42 UTC","rxnb":0,"rxok":0,"rxfw":0,"ackr":0.0,"dwnb":0,"txnb":0}}

    What I doing wrong?


Log in to reply
 

Looks like your connection to RAK Support Center was lost, please wait while we try to reconnect.