RAK811 AT+DR Issue



  • I am using a RAK811 with V2022 AS923 firmware flashed.

    There are two types of packets my device will typically send, with different DR. The most common type of packet is sent with a DR of 3 (SF9BW125 for AS923). Therefore, the default DR of the RAK811 is set with "at+set_config=dr:3".

    When sending the other type of packet, the following commands are sent:
    "at+dr=5" (temporarily set to SF7BW125)
    "at+send=0,1,xxxxxxxx"

    However, the temporary data rate is not being used consistently, as shown in the gateway log below. Sometimes, the default data rate of SF9BW125 is used instead.

    I have not encountered other issues with the module. Is there anything else to check? Could there be a bug in the module firmware?

    Edit: The RAK811 responds with "OK" to "at+dr=5".

    0_1517198906142_SF issue.png



  • Hello sir

    Have you use the "at+dr=5" for every send before ?
    We will check it soon.

    Thanks
    junhua



  • Hello sir

    We test seems OK.
    0_1517280594950_upload-ddb20b72-e49e-4036-9e83-5c62ff9d2fc9
    Other question, see from your log, you send data from other channels 922.8 923.0, have you set the channelmask?

    Thanks



  • @junhua
    "at+dr=5" is sent before every "at+send".

    Also, I did not set any channel mask. I presume the channel list is updated when the device joins by OTAA.

    Is there an issue with setting the DR temporarily if other channels are used besides the defaults?



  • @andrewtjs
    From your log, seems can not see the channel list downlink commands from TTN. Here we test channels not be update , can you help confirm the channel list ?

    If set other channels by channelmask , dr also not change.
    0_1517450012211_upload-5c8ac7e9-f328-4a6b-b4ca-96fc11ece627

    Thanks


Log in to reply
 

Looks like your connection to RAK Support Center was lost, please wait while we try to reconnect.